időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Röviden

MTI
2002.01.16. 00:00

Személycsere a PM-ben
Varga Mihály pénzügyminiszter január 6-i hatállyal Pordán Endrét bízta meg a Pénzügyminisztériumban (PM) a központi költségvetési fejezetek, a társadalombiztosítási területek és az önkormányzati pénzügyek szakmai felügyeletével – közölte tegnap a szaktárca. Pordán Endre az Államháztartási Hivatalba távozott Mohos Andrást váltja fel a pénzügyi tárca helyettes államtitkári posztján. Pordán Endre (aki legutóbb a Miniszterelnöki Hivatal társadalompolitikai referatúrájának vezetője volt) nemzetbiztonsági átvilágítása még folyamatban van. (MTI)

Nőtt a finanszírozás igénye
Az államháztartás nettó finanszírozási igénye tavaly októberben 82,9 milliárd forintot tett ki, jelentősen meghaladva az egy hónappal korábbi 31,6 milliárd forint, illetve az egy évvel korábbi 42,1 milliárd forintnyi igényt – közölte tegnap a jegybank. (MTI)

Megérkezett az engedély
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete aláírta és már postázta az OTP Jelzálogbankjának működési engedélyét, amelyről tegnapi lapszámunkban tudósítottunk. (MN)

Elbocsátás a Videotonnál
Több mint kétszáz dolgozónak mondtak fel tegnap a Videoton Holding Rt. Törökszentmiklóson működő Kábelkonfekcionáló Vállalatánál; ezt követően újabb leépítések következnek, és a jelenleg 606 embert foglalkoztató összeszerelő márciusban bezárja kapuit. (MTI)

Jó évet zártak az autógyártók
A világgazdasági konjunktúra gyengülése ellenére több autót adtak el tavaly Nyugat-Európában, mint 2000-ben. Az európai ágazati szövetség, az ACEA kedden közzétett adatai szerint összesen 14,8 millió új autót adtak el. 2001 minden idők második legjobb éve volt a nyugat-európai autópiacon az 1999-es rekordév után. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.