időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Röviden

MTI
2002.01.15. 00:00

Mentés a bányatóból
Életmentő emlékérmet vett át Salgótarjánban Molnár Csaba törzszászlós, aki még 1998. augusztus 8-án egy bányató fenekéről hozta fel az akkor már eszméletlen fürdőző fiút. A partra húzva újraélesztette a 14 esztendős gyereket. (MTI)

Halál az úton
Közlekedési baleset áldozata lett egy hét és fél éves kisfiú a Szigetközben. A gyermek anyja kocsijában szabálytalanul, az autóvezető mellett elöl ült. A jeges úton a gépkocsi megcsúszott, és frontálisan ütközött a szembe jövő Renault-val. A gyermek a helyszínen életét vesztette, édesanyját súlyos állapotban kórházba szállították. A másik kocsi utasa töréses, vezetője könnyű sérülést szenvedett. (MTI)

Rekordbírság
Óriási gyorshajtási bírságot mértek Anssi Vanjokira, a Nokia világcég igazgatótanácsának tagjára: a büntetés 28,304 millió forintnak felel meg. Vanjokit tavaly azért állították meg a rendőrök, mert a megengedett 50 kilométeres sebesség helyett 75-tel hajtott. Finnországban a közlekedési vétségek bírságai a jövedelemmel arányosak, az adott vétséget 14 napi jövedelemnek megfelelő szankció sújtja. (MTI)

A magyar média a győzelem után
Bayer Zsolt és Lovas István újságírók tartanak előadást A magyar média a győzelem után címmel a Nemzeti Egységmozgalom és a TF-esték január 15-i rendezvényén este hat órától. Helyszín: a Testnevelési Egyetem aulája. Bp. XII. kerület, Alkotás u. 44. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.