időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Sportolóké a rekordhatos

Grimm Balázs
2002.01.22. 00:00

Tizenkét tagú baráti társaság nyerte a hatos lottó eddigi történetében rekordnyereménynek számító 564 millió forintot: a csapat a paksi Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárlabdacsapatának játékosaiból és technikai személyzetéből áll.
A sportemberek tavaly nyár óta lottóznak közösen, hetente 200 szelvénnyel – tudatta a Magyar Nemzettel Plézer Gábor, a csapat technikai vezetője. Azt még nem tudja, hogy mit kezdenek a pénzzel, egyelőre csak annyi biztos, hogy a nyeremény egy részéből szeretnének közösen nyaralni.
Az Atomerőmű SE jelenleg egyetlen vereséggel vezeti a bajnoki tabellát. Tavaly második helyen végeztek, a csapat mindemellett kupagyőztes volt. A Korac Kupában nemrég bejutottak a legjobb 16 közé. Plézer reményei szerint a lottónyeremény nem befolyásolja károsan a csapatszellemet, biztos benne, hogy az újdonsült milliomosok is becsületesen helyt állnak majd a palánkok alatt.
A Szerencsejáték Rt. sajtóosztályán csak annyit közöltek lapunkkal, hogy a hatos lottón valóban volt egy telitalálatos szelvény, ám a nyertes vagy a nyertesek kilétéről a társaságnak nincs tudomása. Somoray László osztályvezető tudatta: a fogadást lebonyolító elektronikus rendszerből azt ugyan lehet tudni, hogy a szelvényt hol adták fel, ám ez az adat nem nyilvános.
Utoljára tavaly szeptember 30-án volt hatos a hatos lottón, akkor 183 és fél millió forintot fizetett a telitalálat. A főnyeremény összege az azóta eltelt tizenöt hét alatt halmozódott fel, végösszege 564 738 043 forint.
Az ötös lottó több mint egymilliárdos nyereményéért még mindig nem jelentkezett a telitalálatos szelvény tulajdonosa – mondta Somoray László.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.