A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A pénzügyérek szerint drága az EU bővítése

Hírösszefoglaló
2002. 02. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedül Franciaország mutatkozott nyitottnak a közvetlen támogatások teljes megítélésében a tagjelölteknek, az EU pénzügyminisztereinek keddi tanácskozásán, a többiek elutasították azt.
Hollandia, Ausztria, Nagy-Britannia és Svédország ellenzi, hogy az unióhoz újonnan csatlakozó országok közvetlen mezőgazdasági támogatásokban részesüljenek, Németországnak pedig „kétségei” vannak ezzel kapcsolatban – derült ki az uniós pénzügyminiszterek keddi tanácskozásán. A bizottság azt javasolta, hogy a csatlakozó államok tagságuk első évében az akkor érvényes közvetlen mezőgazdasági támogatások 25 százalékát kapják meg.
Franciaország ezzel szemben „nyitottnak” mutatkozott a közvetlen támogatások ügyében, Dánia, Írország, Görögország, Finnország és Portugália pedig támogatta a bizottsági javaslatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.