Elnapolt rágalmazási per

Május 28-ra napolták azt a személyiségi jogok megsértése miatt megindított pert, amelyet Lászay János, a VI. kerületi vagyongazdálkodási bizottság elnöke kezdeményezett a Magyar Szocialista Párt terézvárosi elnöksége, illetve személyesen Kékesi Tibor, az MSZP terézvárosi országgyűlési képviselőjelöltje ellen. A jelenlegi önkormányzati képviselő lapunknak elmondta: vállalja az általa aláírt cikkek valóságtartalmát, és a bíróságon állításait bizonyítani fogja.

Bõtös Botond
2002. 02. 05. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még tavaly tavasszal perelte be a bizottság elnöke az Oktogon című kerületi sajtóorgánumot, amelyet a lap impresszuma szerint a terézvárosi szocialisták adnak ki. Az újság cikkei folyamatosan mocskolják a polgári oldalt, sértő, negatív jelzőkkel illetik politikusait. Alkalmatlansággal, pártossággal vádolják meg többek között Kovács Istvánt, az önkormányzat részvénytársaságának vezérigazgatóját is. A kerületi MSZP a tárgyalásra jogi képviselőjét sem hozta el, mondván: nem világos, ki az alperes az ügyben. A sajtótörvény alapján perelhető az MSZP terézvárosi elnöksége, mivel kiadóként tüntette fel magát a lapon, így ők az elsőrendű alperesek az ügyben. A másodrendű Kékesi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje. A halasztás azt jelenti, hogy az áprilisi országgyűlési választások előtt nem lesz döntés, azonban az önkormányzati választások időpontjára valószínű pont kerül az ügy végére.
Lászay János lapunk érdeklődésére elmondta: nem kíván nyilatkozni, de bízik benne, hogy kiderül: hosszú távú, folyamatos mocskolódással vagy pozitív eredményeink bemutatásával lehet-e a választópolgárok bizalmát elnyerni. „Döntsék el a választók, hogy nekik ki a szimpatikus” – jelentette ki Kékesi Tibor. Mint elmondta: nem szerencsés véleményt alkotnia addig, amíg a jogerős bírósági ítélet meg nem születik az ügyben. Ugyanakkor hangsúlyozta: bármit is írt, vállalja, és bizonyítani fogja azok valóságtartalmát. Az önkormányzati részvénytársaság vezérigazgatóját ért alkalmatlansági, pártossági vádakról elmondta: ezek olyan – az önkormányzati testületi ülésen elhangzott – vélemények, amelyekért őt nem lehet felelősségre vonni.
Hozzátette: elképzelhető azonban, hogy mégis tárgya lesz a pernek. Arra a felvetésre, miszerint kifejezetten szerencsés számára a per májusra halasztása, Kékesi Tibor elmondta: a bizonyítási eljárás lefolytatása után a felperes rendkívüli mértékben kiterjesztette az üggyel kapcsolatos véleményét, így neki idő kell ahhoz, hogy felkészüljön állításai bizonyítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.