időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Fidesz-reagálás a Watson-vádakra

MTI
2002.02.14. 00:00

Furcsának tartjuk Graham Watson úr nyilatkozatát, hiszen nyilván egy angol nemzetiségű képviselő számára is szokatlan lenne az, ha országának bármelyik politikusa, legyen az konzervatív, liberális vagy munkáspárti, Anglia érdekeivel szemben politizálna – reagált Szájer József, a Fidesz frakcióvezetője az Európai Parlament liberális demokrata csoportja elnökének nyilatkozatára kedden. A brüsszeli politikus ízléstelennek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági élettérre való hivatkozását, és azt, hogy a Fidesz alelnöke egy országgyűlési vitában hazaárulónak nevezte az ellenzéki képviselőket.
Szájer József szerint nyilván Angliában is indulatokat váltana ki bárkiből az, ha az ország vezető politikusait hátba támadnák egy alapvető kérdésben, a nemzeti integráció ügyében. Angliának nem kellett olyan traumát átélnie, mint 80 évvel ezelőtt Magyarországnak, ezért valószínű, hogy egy angol képviselő nehezen tudná felfogni azt, ha mondjuk Nagy-Britannia jelentős területeit elvesztené, és kisebbségbe kerülnének saját nemzetéhez tartozó tagjai, akiknek kisebbségi jogait csak korlátozottan lehetne biztosítani – mondta a frakcióvezető.
Szájer közölte: az a benyomása, hogy az európai képviselőt magyar liberális barátai rosszul tájékoztatták, ezért helyesen tenné, ha széles körben tájékozódnék a magyar politikai vitákban elhangzott kijelentésekről. Ha ezt tenné, akkor meglepődve észlelné, hogy testvérpártjuk képviselői nagyvonalúan megfeledkeztek arról az idegengyűlölő hangulatkeltésről, amelyet az SZDSZ a szabad munkavállalásról kötött román–magyar megállapodás ellen folytatott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.