időjárás 17°C Árpád 2023. március 31.
logo

Hotel lehet a kisgazda székházból

Kis Ferenc
2002.02.13. 00:00

Idén nyár közepétől elképzelhető, hogy szállodaként üzemel tovább az FKGP központi irodaháza, amennyiben a párt nem tudja visszavásárolni a Belgrád rakparti ingatlant az új tulajdonostól, Szeremley Hubától. A vállalkozó szavai szerint a hétszázmillió forintos vételárat – amelyet két részletben utal át a pártnak – több üzlettársa segítségével tudta kifizetni.

Túl nagy falat lett volna számomra az FKGP székházának megvásárlása, ezért néhány üzlettárs, illetve barát segítségét is igénybe vettem a befektetéshez – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szeremley Huba, aki azt is elmondta: a vételár hétszázmillió forintot tesz ki, amelynek egy részét már átutalta a pártnak. A nagyvállalkozó ugyanakkor nem kívánta megnevezni azokat, akik segítettek a pénz előteremtésében, mert – mint fogalmazott – a többiek félnek, hogy megpróbálják lejáratni őket, ha nyilvánosságra kerül a nevük. Elmondta: a szerődés értelmében idén nyár közepéig visszavásárlási jog illeti meg az FKGP-t, amely addig változatlan formában használhatja a székházat, hiszen fennáll a tulajdonjoga is. – Ha a párt a megadott határidőig nem fizeti vissza a vételárat, akkor az üzlettársaimmal közösen idegenforgalmi célokra hasznosítjuk a Belgrád rakparti ingatlant, valószínűleg szállodává alakítjuk át – ismertette terveit az új tulajdonos. Szeremley Huba arról is beszámolt, hogy idén január elején jött létre az adásvételi szerződés közte és a kisgazdapárt között, mivel az FKGP vezetői több hónapos kísérletezés után sem tudtak felvenni banki hitelt. – Úgy gondoltam, segítenem kell a történelmi hagyományokkal rendelkező kisgazdapártnak, amely nehéz anyagi helyzetbe került, hiszen szükség van rájuk a magyar demokráciában – indokolta döntését a neves borász. Hozzátette: elsősorban nem az FKGP elnökének személye, hanem a kisgazda eszmeiség továbbélése miatt segíti a pártot, de Torgyán Józseffel is jó a kapcsolata, elfogadja őt a hibáival együtt. Szeremley Huba megerősítette azt az információnkat is, hogy pénzzel és egyéb eszközökkel – például szórólapok nyomtatásával – támogatja a kisgazdák kampányát, de már korábban is hozzájárult kiadásaik finanszírozásához. – A Fideszt vagy az MSZP-t, és a szélsőséges pártokon kívül más politikai erőket is támogatnék, ha a kisgazdákhoz hasonló anyagi helyzetbe kerülnének, mivel a nemzeti egység a legfontosabb – fejtette ki a vállalkozó.
Felszólítjuk a tisztességes kisgazdákat, ne hagyják eladni a párt Belgrád rakparti székházát, hanem adakozásból vásárolják vissza az ingatlant – közölte Szentgyörgyvölgyi Péter, az FKGP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője tegnap. Az a szándékuk, hogy létrehoznak egy pénzalapot, és a felajánlások révén összegyűlt pénzből kifizetnék a székház vételárát. Szentgyörgyvölgyi Péter már negyvenötezer forintot ajánlott fel erre a célra és arról is tájékoztatott, hogy már több kisgazda képviselő követte őt. Megvárják, milyen lesz a fogadókészség a felajánlással kapcsolatos javaslatukra, majd felveszik a kapcsolatot az ingatlan megvásárlójával, Szeremley Hubával.
Torgyán József a székház eladása kapcsán újságírók előtt tegnap kitérő választ adott. Elmondta: a Független Kisgazdapárt évek óta gyarapítja ingatlanvagyonát, amíg a többi párt eladta a pártszékházakat, addig mi jelentősen növeltük az ingatlanok számát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.