időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Röviden

MTI
2002.02.14. 00:00

Nyugati magyarok az erdélyiekért
New York. Több mint 25 ezer dollár gyűlt össze az Erdélyi Magyar Magánegyetem javára New Yorkban, a Magyar Emberjogi Alapítvány (HHRF) és a Magyar Kulturális Központ által szervezett jótékonysági koncerten. A HHRF elnöke, Hámos László szavai szerint a nyugati magyarság pénzbeli adományokkal, oktatást szolgáló felszerelésekkel és szakmai kapcsolatok létrehozásával támogatja az erdélyi magánegyetemet. (G. A.)

Colin Powell cáfol
Washington. Colin Powell amerikai külügyminiszter egy szenátusi bizottság előtt cáfolta azt a sajtójelentést, amely szerint már javában folynak Washington előkészületei az Irak elleni katonai akcióra. Powell visszautasította az amerikai kormány külpolitikáját ért európai bírálatokat, és az Egyesült Államok „elvi alapokon álló vezető szerepének” tiszteletére sürgette Washington európai szövetségeseit. (MTI)

Ortodox nem a Vatikánnak
Moszkva. Az orosz ortodox egyház hivatalosan tájékoztatta a Vatikánt, hogy nem tartja kívánatosnak Walter Kasper bíborosnak, a vallások közötti párbeszéd pápai tanácsa elnökének február végére tervezett moszkvai látogatását. E bejelentés azután hangzott el, hogy az orosz ortodox egyház és az orosz külügyminisztérium kedden hivatalosan is elítélte azt a vatikáni döntést, hogy négy római katolikus egyházmegyét alakítanak ki Oroszországban az eddigi átmeneti hierarchia, az apostoli adminisztráció helyett. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.