időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Zsebszámítógép telefonnal

–
2002.02.11. 00:00

A Handspring IMC Hungary (HDSys Kft.) bemutatta Budapesten a Treo kompaktkommunikátor-család első két tagját. A mobiltelefonos zsebszámítógépek abban különböznek egymástól, hogy a Treo 180 modellben billentyűzet is van, a Treo 180g-ben nincs. Abban viszont megegyezik a Handspring két terméke, hogy Palm rendszerűek. A Treo a gyártó szerint a főleg mobiltelefonjára támaszkodó üzletember számára is kínál újdonságot a mobilnál megszokott kis méret és súly megtartása mellett: kényelmet, egy nagy teljesítményű határidőnaplót és korszerű kábel nélküli adatalkalmazásokat is tartalmaz. A sokat utazók számára a Treo fontos eszköze lehet a kapcsolattartásnak otthonukkal, irodájukkal és a villámlevélben, világhálón keresztül hozzáférhető információforrásokkal.
A Treo 180-ban a beépített, megszokott elrendezésű billentyűzet kényelmessé teszi a szövegbevitelt, a levelezést, a találkozók, URL-ek és egyéb információk beírását. A készülék oldalán található tekerőgombbal akár fél kézzel is gyorsan válthatunk a telefonkönyv, a naptár, az üzenetek, az emlékeztetők és a világháló-böngésző között. Zsebünkben egy felhajtható fedél védi a képernyőt, de átlátszó ablakán keresztül minden látható. A fedél felnyitásával automatikusan fogadjuk a bejövő telefonhívást. A 11¥6,9¥1,8 centiméteres, 153 grammos kommunikátor kétsávos, és a GPRS-t is tudja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.