időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

A hangulatfelelős

2002.06.26. 23:00

Nem telt el egy hónap és végre egy nagy formátumú stratégiai döntés született az új kormányzat részéről: Dévényi Tibor DJ-t és hangulatmestert kérték fel az ifjúsági tárca gyermekügyi tanácsadójának. D. T., a DJ számos vidám percet, órát szerzett már eddig is gyermeknek és idősebbnek egyaránt a Három kívánság című műsorában, így a hangulatot várhatóan garantálja majd új területén is. „Nehezen indul a buli? Hívjon meg egy hivatásos hangulatmestert” – hirdeti szórólapján D. T. Fontos tudnivaló, az új stallum elnyerését követően is fordulhatunk hozzá, ha elakad a társalgás, nem csörgedezik a szó baráti körben.
Az MSZP mindenesetre hívta. Ő pedig jött, és első kívánsága rögvest teljesülvén, Medgyessy Péterrel együtt léphetett fel a kampányban. Második kívánsága, íme, szintén nyitott fülekre talált, s hangulatgerjesztő képességeit immár az egyik minisztériumban bontakoztathatja ki. Harmadik kívánságát még nem hozta nyilvánosságra, de meg nem erősített hírek szerint, ha Jánosinak (is) mennie kellene… Ki tudja? A magunk részéről mindenesetre támogatnánk a felvetést, hisz Dévényi mellett több minden szól.
A buli viszont tényleg nehezen indul. Hamarosan elérkezhet az idő, amikor nem elegendő már tanácsokat osztani és lejátszani valamelyik régi slágert (javaslatom: a „Boldogságtól ordítani tudnék”). Mert hisz nem egy DJ, hanem egyenesen D–209 jelentette ki, hogy mosolygós országot szeretne. Na már most, legalább ennek a kívánságnak volt már foganatja a hosszú listáról, a legtöbb ember nem tudja a kormány első ténykedései nyomán sírjon-e vagy nevessen. Sokan egyre inkább hajlanak az utóbbi késztetésre, ám ha Dévényit nem kárhoztatnák háttérszerepre, még tovább lehetne fokozni a lakosság túlcsorduló jókedvét.
Ámbár az is igaz: szól azért D. T. ellen is érv, sokak szerint nem szorul tanácsra az új kormány. Az ok, Karinthy után szabadon: már így is (rajtuk) röhög az ország.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.