időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Mendreczky marad

2002.06.17. 23:00

Nem távozik posztjáról az MTV elnöke és a hírigazgatója – közölte a Népszabadság és a Népszava tegnapi információira reagálva Kertész Viktória, az MTV kommunikációs igazgatója.

Nem készül lemondani, Mendreczky Károly tévéelnök és Csermely Péter is marad hírigazgató – fogalmazott Kertész Viktória. Hozzátette: A Népszabadságban és a Népszavában megjelent cikkek ezért csupán találgatásoknak minősíthetőek. – Mendreczky Károly egyébként pedig már megszokta, hogy az újságírók találgatásokba bocsátkoznak távozását illetően – jegyezte meg a kommunikációs igazgató. Az MSZP már a kampányidőszakban is többször lemondásra szólította fel az MTV elnökét, mivel a párt szerint a televízió hírműsorai nem tettek eleget a közszolgálatiság alapelveinek, a pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatásnak. Emlékezetes ugyanakkor, hogy az elnököt 2001 nyarán négy évre választotta meg a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma. A folyamatos politikai támadások ellenére éppen ezért szinte lehetetlen eltávolítani Mendreczkyt.
Mint ismeretes, a köztévé gazdálkodását az SZDSZ kezdeményezésére az ügyészség vizsgálja, a kormány pedig az előfizetési díjak eltörlésével lényegében a gazdasági nyomásgyakorlás eszközével él. Emellett több, a Mendreczky Károly irányítása alatt megkötött tízmillió forint feletti külsős szerződés felülvizsgálatát folytatja a kormánypárti tagokkal kiegészült médiakuratórium felügyelőbizottsága. Az MSZP–SZDSZ kormány megalakulása után az első kormányülésen visszavonták az Orbán-kormány által a köztévének szánt 12 milliárdos hitelgaranciát is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.