Elemér 2024. február 28.
logo

Röviden

MTI
2002.06.27. 23:00

Indul a Gripenek ellentételezése
Létrejött a Gripen Befektetési Alap a 2001-ben kötött ellentételezési megállapodás végrehajtására. Ezentúl intenzívebb tárgyalások folynak majd a magyar piacon befektetni kívánó partnerekkel – közölte Torbjörn Nordström, a magyarországi Gripen ellentételezési iroda igazgatója. A mintegy százmilliárdos ellentételezési program a kilencéves terv elején tart: 24 városban folynak ellentételezési szemináriumok a kereskedelmi kamarák, az ITDH és a gazdasági tárca közreműködésével. (MTI)
Matrica az M5-ös autópályán?
Nem zárkózik el az M5-ös autópálya matricás rendszerbe való bevonásától a konceszsziós tulajdonos és üzemeltető Alföld Koncessziós Autópálya Rt. – közölte Harmath László vezérigazgató-helyettes, aki nem árulta el a kormánytól ellentételezésként kért összeg nagyságát. A gazdasági miniszter korábban közölte: remény van arra, hogy e sztrádára is kiterjesszék az egységes matricarendszert. A lépés nyomán az M5-ösön az M1-eshez hasonlóan hatvanszázalékos forgalomnövekedés várható. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.