időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Új bérlakások, térfigyelő rendszer

2002.06.27. 23:00

A múlt héten a terézvárosi önkormányzat a helyi szocialista frakció előzetes hisztériakampánya ellenére megszavazta annak a hitelkonstrukciónak az elindítását, amely lehetővé teszi az önkormányzatnak a lakásállomány további bővítését, a térfigyelő rendszer kiépítésének befejezését, illetve a folyamatos intézményi korszerűsítést – nyilatkozta lapunknak Farkas György. Terézváros polgármestere a döntés hátteréről és az ügy visszhangjáról is tájékoztatta lapunkat.

A kerületi szocialista frakció a lakosságnak írt szórólapján egyenesen „pazarló és szakszerűtlen” gazdálkodással vádolja magukat.
– Törvényszerűnek tartom az országgyűlési választásokat követően, hogy az eddig teljesen passzív kerületi szocialisták megpróbálják eredményeinket negligálni, terveinket ellehetetleníteni. Ám hogy ez nem sikerülhet, annak egyik oka, hogy az önkormányzat az előző négy évben messzemenően a lakosság érdekeit képviselve működött. Folyamatos volt a kapcsolat az itt élők és a döntést hozók között.
– A mostani támadás az önkormányzat hitelfelvételi elképzelése kapcsán robbant ki, csődöt is emlegettek.
– Szó sincs csődről vagy válságról. Éppen ellenkezőleg. Olyan célok további finanszírozását tervezzük a megfelelő garanciák beépítésével, amelyekről nyugodtan elmondhatjuk, hogy példa nélküliek az önkormányzat működésében. Jól példázza ezt a lakásépítésben elért eddigi siker. Huszonkét bérlakás építését kezdtük meg a Székely Bertalan utcában. A rendszerváltozás óta ezzel kapcsolatban minden ciklusban elhangzottak ígéretek, ám eddig egyetlen lakás sem épült önkormányzati finanszírozásból. Egyedülállónak mondható a létrehozott térfigyelő rendszerünk, amely tökéletesen alkalmas kerületünkben a bűnmegelőzésre, a bűnözés visszaszorítására. A rendszer csaknem kész, a napokban adjuk át használatra a rendőrségnek. Úgy gondoljuk, ezzel is közelebb kerülünk azon polgári akarathoz, amely lehetővé teszi a jövőben, hogy Terézvárosnak saját rendőrkapitánysága legyen.
– Mint megtudtuk, a helyi tömegsport fellendítésén is fáradoznak.
– A rendszeres intézményi korszerűsítés mellett kiemelt feladatként kezeljük a Pethő Sándor utcai két tannyelvű általános iskola és gimnázium felújítását és bővítését. Itt épül meg a kerület legnagyobb tornacsarnoka, amely terveink szerint a diákság kiszolgálása mellett a helyi tömegsport fellendítésében is jelentős szerepet játszik majd. Sajnálom, hogy a helyi szocialista frakció – túl azon, hogy nem támogatta ezen fejlesztéseket – a lakosság félrevezetésével is megpróbálta megakadályozni azokat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.