Megtalálták az elrabolt kamiont

2002. 11. 08. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtalálták csütörtök este azt a DVD-lejátszókat szállító pótkocsis kamiont Budapesten, amelyet aznap raboltak el álrendőrök az M3-as autópályán – tájékoztatta lapunkat Módis Ágnes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Elmondta: a kamion Gödöllőről tartott a fővárosba, rakterében negyvenmillió forint értékű szállítmánnyal, amikor az autópálya szadai leágazásánál három rendőregyenruhát viselő férfi rutinellenőrzést színlelve megállította. A nyergesvontató 61 éves gödi sofőrjét, G. Ottót, kiszállították a járműből, megbilincselték, majd egy rendőrautónak álcázott Opel Astrába ültették. Délutánig pokróccal letakarva kocsikáztatták Budapesten, majd a főváros egyik elhagyatott részén kitették az autóból. A férfi a rabláskor nem sérült meg. A nyergesvontatót – negyvenmilliós rakományával együtt – a GPRS műholdas nyomkövető rendszer segítségével találták meg csütörtökön este a XVI. kerületben. A vizsgálat jelenlegi állása szerint kizárt, hogy az álrendőrök és a kamion sofőrje összejátszottak és önrablást követtek volna el – emelte ki a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.