időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Röviden

MTI
2003.03.31. 23:00

Megnőtt Klaus népszerűsége
Prága. Csehországban az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egy hónapja megválasztott új államfő, Václav Klaus népszerűsége és támogatottsága – derült ki abból az országos felmérésből, amelyet március végén készített a prágai Társadalmi Kutatások Központja (STEM). Míg januárban, az új államfőválasztás első fordulója után Klausban a megkérdezettek 41 százaléka bízott, addig márciusban – amikor Klaus immár egy hónapja volt államfő – a megkérdezettek 56 százaléka. A STEM szerint Klaus népszerűsége és támogatottsága legutóbb 1996 elején volt ilyen magas. (MTI)

Ír vendég Budapesten
Budapest. Írország a jövő májusra tervezett EU-csatlakozás pillanatától megnyitja munkaerőpiacát az új tagországok, köztük Magyarország állampolgárai előtt. Ez a Kovács László külügyminiszter és Mary Harney ír miniszterelnök-helyettes hétfői budapesti megbeszélését követő sajtótájékoztatón hangzott el. Írország 2004 első felében, azaz a hivatalos csatlakozási időpont alatt lesz az EU soros elnöke. (MTI)

Korrupció Japánban
Tokió. Japánban hétfőn lemondott a mezőgazdasági miniszter, ami igen kellemetlen meglepetés a népszerűségéből amúgy is rohamosan vesztő Koidzumi Dzsunicsiro miniszterelnök és pártja számára. Osima Tadamori, az agrártárca irányítója azzal indokolta távozását: így akarja magára vállalni a felelősséget azért a pénzügyi botrányért, amely amiatt tört ki, hogy egyik közeli munkatársa állítólag politikai célú adományokat fogadott el. Az elmúlt hónapokban a Koidzumi vezette Liberális Demokrata Párt két törvényhozóját tartóztatták le pénzügyi ügyletek miatt. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.