időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Kiemelt ellenőrzések várnak az autósokra

2003.04.18. 23:00

Országszerte fokozott közúti ellenőrzésekkel készül a rendőrség a húsvéti hosszú hétvégén az ittas vezetők és a szabálytalankodók kiszűrésére, valamint a szokásosnál nagyobb forgalom segítésére. Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság felhívja a figyelmet arra, hogy baleseti szempontból minden évben a húsvét hétfő az egyik legkritikusabb nap. Éppen ezért nemcsak a járművezetőket és a szülőket intik óvatosságra, hanem a vendéglátókat is kérik: ne biztassák a locsolkodók közül ivásra azokat, akik vezetnek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti főosztályának adatai szerint tavaly a húsvéti időszakban 50 százalékkal nőtt a halálos, 100 százalékkal a súlyos, és csaknem 120 százalékkal a könnyű sérüléssel járó, ittasan okozott balesetek száma. Éppen ezért az idén még határozottabb rendőri jelenlétre – közúti ellenőrzésekre, sebességmérésre, alkoholszonda bevetésére – számíthatnak az autósok a fővárosban.
A Pest megyei rendőrök csokinyuszit osztogatnak holnap és hétfőn a szabályosan közlekedőknek, a kisebb szabálysértést elkövetők büntetőpont helyett egy szem negrócukorkát kapnak. A szabályokat súlyosabban megszegőket azonban szigorúan megbüntetik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.