időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Röviden

Munkatársainktól
2003.05.12. 22:00

Aggódik az Európai Unió a németországi államháztartási deficit miatt. Pedro Solbes, az EU biztosa szerint a német GDP-arányos, három százalékot meghaladó államháztartási hiány magával ránthatja az egész euróövezetet, és negatív hatással lehet a stabilitási paktum fenntarthatóságára nézve is. Egyes információk szerint Solbes a német pénzügyi tárca vezetőjével történt beszélgetése során felhívta a figyelmet a stabilitási paktumban szereplő részletekre, és felszólította Berlint, hogy a következő évben az irányadó 3 százalékot ne lépje át az államháztartás
hiánya. (P. B.)

Főként hároméves befektetést vállaló invesztorokra alapozza a Budapest Bank Rt. a legújabb befektetési alapját, a Budapest Ingatlanbefektetési Alapok Alapját. A 200 millió forint induló tőkével rendelkező alap a vagyonát hazai ingatlanbefektetési alapokba, illetve azok jegyeibe fekteti. (P. B.)

A közeljövőben dönt az amerikai AOL Time Warner és a német Bertelsmann arról, hogy összeolvasszák-e zenei üzletágaikat. Az egyesülés azért lenne fontos a két cégnek, mivel a jelenlegi piacvezető francia–amerikai Vivendi Universal szerepét ebben az üzletágban is le lehetne csökkenteni. (P. B.)

Közös megegyezéssel távozik a CA-IB Tőkepiac Rt. elnök-vezérigazgatói posztjáról és a bécsi CA-IB Corporate Finance GmbH igazgatóságából Csák János, utódja a CA-IB Tőkepiaci Rt. új elnök-vezérigazgatója, Polacsek Csaba lesz. (P. B.)

Tavaly még közel tízmilliárd eurós veszteséget produkált a holland nemzeti távközlési cég, a KPN, de az idei év első három hónapja alatt már 770 millió eurós nyereségre tett szert. A KPN a tavalyi harmadik és negyedik negyedévet is pozitív előjellel zárta, de a 2002. év során keletkezett egyszeri harmadik generációs mobiltenderek kifizetése kapcsán jelentkező költségek veszteségbe húzták a távközlési céget. Az idei év első három hónapjának adó előtti nyeresége 346 millió euróra nőtt. (P. B.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.