időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Fokozott ellenőrzés az utakon

MNO
2003.06.21. 18:16

Több mint ötven bevont jogosítvány, 1700 helyszíni bírság - ez az eredménye a nagyszabású rendőrségi akció első huszonnégy órájának az utak mentén. A nyári szezon kezdetére időzített ellenőrzésben ezer rendőr vesz részt. Elsősorban a gyorshajtókat intik le. De nemsokára megerősítik a turisták által leginkább látogatott helyek őrzését is. Ide posztos rendőröket vezényelnek.

Huszonnégy órája tart az az országos rendőri akció, amelyben főként az autópályákat és a legforgalmasabb főútvonalakat ellenőrzik a rendőrök. Összesen ezer egyenruhást vezényeltek az utakra. A feladatuk, hogy megállítsák és megbüntessék azokat, akiket például gyorshajtáson kapnak, vagy ittasan ülnek a volán mögé. Egyetlen nap alatt feljelentések százai születtek – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Mintegy 660 fő ellen tettek közlekedési szabálysértés miatt feljelentést, 1700 fővel szemben kellett helyszíni bírságot kiszabni szintén közlekedési szabálysértések elkövetése miatt, és ennek mintegy egyharmada volt a sebességtúllépést elkövetőknek a száma – derült ki Németh Tamás, az ORFK alezredesének szavaiból.

A rendőrök péntek óta több, mint ötven jogosítványt vettek el, főként ittas vezetés miatt. A nyári turistaszezon kezdetére időzített akció még hetekig tart, és azt várják tőle, hogy kevesebb lesz a baleset.

A turisták biztonságát szolgálja az is, hogy az ország leglátogatottabb helyeire posztos rendőröket küldenek, találkozhatnak velük például Szentendrén, a Visegrádi várnál, vagy a gyulai várfürdőnél. Ugyanígy állandóan rendőrök állnak majd készenlétben a Balaton hét pontján, valamint Budapest legnépszerűbb látványosságai közelében. A Balatonon egyébként júliustól tíz német tiszt is segíti a magyar rendőrök munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.