időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Takarékos év lesz 2004 is

Czirják Imre
2003.06.17. 23:00

Az MSZP elnökségének és frakciójának véleményét tette magáévá a kormány a szocialista képviselőcsoport tegnapi, a jövő évi költségvetésről szóló vitája után. Medgyessy Péter miniszterelnök szerint így 2004-ben három-négy százalék körüli lesz a gazdasági növekedés, és a kiadások nominális értékben hét-nyolc százalékos bővítését tervezik. A kormányfő szerint folytatni kell a jövőt meghatározó nagy rendszerek átalakítását. Az egészségügyben a kórháztörvény elfogadását csak az első lépésnek tekinti – mondta. Kifejtette: a szakszervezeti érdekcsoportokat képviselő funkcionáriusok helyett a betegek érdekeit választják továbbra is.

A költségvetési hiány csökkentésének, a takarékosságnak és az erőgyűjtésnek az éve lesz 2004 – mondta Kovács László pártelnök. Kifejtette, az elnökség prioritásokat is megfogalmazott: munkahelyteremtés, az úthálózat, az infrastruktúra-fejlesztés, valamint az önkormányzatok finanszírozása.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.