időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Találkozó készül Polt és Salgó között

Török László
2003.10.26. 23:00

Lamperth Mónika belügyminiszter azzal bízta meg Salgó László országos rendőrfőkapitányt: kezdeményezzen személyes találkozót Polt Péter legfőbb ügyésszel, hogy tisztázzák a Rejtő E. Tibor kihallgatása miatt a két hatóság között kialakult nézeteltéréseket.

Nem közeledett a rendőrség és az ügyészség szakmai álláspontja Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezérigazgatója kihallgatásával kapcsolatban – közölte Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. Lamperth Mónika belügyminiszter ezért azzal bízta meg Salgó László országos rendőrfőkapitányt, kezdeményezzen találkozót a legfőbb ügyésszel. A miniszter nem kíván beleavatkozni a nyomozás folyamatába, őt – ahogy a Magyar Hírlapnak adott interjújában olvasható – „a közbizalom és a két bűnüldöző szerv közötti viszony helyreállításának szándéka vezérli”.
Futó Barnabás szerint szokatlan, hogy egy konkrét és folyamatban lévő ügyben a belügyminiszter véleményt formál. Hozzátette: a két hatóság napi kapcsolatban van egymással, s a nyomozás során minden jogszerűen zajlik. – Mivel egyedi ügyről van szó, az ügyészség és a rendőrség részéről is a kompetens személyeknek kell egyeztetniük – nyilatkozta a jogász. Lamperth utasítása Salgó Lászlót kötelezi, hiszen a rendőrség a Belügyminisztérium alá tartozik – figyelmeztetett Futó.
Garamvölgyi László az esetleges egyeztetéssel kapcsolatban elmondta: a korrekt szakmai együttműködés miatt szükséges egy személyes találkozó kezdeményezése, időpont-egyeztetésre azonban még nem került sor. A bankár kihallgatása miatt az országos rendőrfőkapitány és a legfőbb ügyész között már többszöri levélváltás történt, azonban nem sikerült konszenzusra jutniuk a kérdésben – nyilatkozta a szóvivő. Az ezredes szerint „messze a megoldás, a konfliktushelyzetet fel kell oldani”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.