Szekszárd egyik meghatározó pincészete a Heimann családi birtok, amelynek tulajdonosa úgy fogalmazott, hogy az utóbbi tíz évben a múltjukat építették, ma viszont már a jövőjüket. – Tavaly befejeztük a szőlők telepítését, a korábban telepített ültetvényeken már megjelentek az első, szűz termések; a hordós bormintákat nagyon jól fogadták a szakmabéliek és a szakírók egyaránt. Jövőre termőre fordul a karós művelésű hektárnyi kadarka is, amire mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, de a palackozót is meg kell építenünk – mondta Heimann Zoltán.
– Ugyanakkor komoly terméskorlátozásba is fogtunk, s úgy gondoljuk, hogy az így nyert alapanyaggal és a mellé társított technológiai fegyelemmel komoly minőségváltást érünk el. Előre menekülünk, de egy kicsit „vissza a jövőbe”, mert szeretnénk a régi borkészítési fogásokat is alkalmazni – gondolok itt a fakádas erjesztésre, a fahordós, részben barrique-os érlelésre – amelyek „természetessé” teszik a bor születését, és a legkevésbé kell beavatkoznunk a borrá válás folyamatába – mondta Heimann Zoltán. – Nem az a célunk, hogy mindenáron „nagy” borokat készítsünk. Az a célunk, hogy Heimann-stílusú boraink hosszú távon örömet szerezzenek stabil fogyasztóinknak. A pincénk arculata mára kiforrt, boraink még alakulnak. Ezt az útkeresést szolgálják az új területek belépéséből adódó, 2002-től induló „stílusgyakorlatok” is. Addig is a pincészetnek már van egy egyre keresettebb és kedveltebb cuvée-je, a Cervus, amely Esterházy Péter egyik könyvében idézve bekerült az örökkévalóságba.
Európa józan fele hátat fordít az UNRWA-nak















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!