Drágult a Mol részvénye

2004. 02. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javuló trend alakult ki tegnap a nemzetközi tőkepiacokon: Tokióban a Nikkei 225 index 148,27 pontos növekedéssel zárt. Az európai piacokra is a drágulás volt jellemző, a Wall Street nyitása viszont negatívan hatott, így a napközben elért növekedés igencsak megcsappant a zárás idejére. Londonban az FTSE 0,29 százalékot erősödött, a City hangulatát az MMO2, a Vodafone mobilszolgáltató, valamint a British American Tobacco részvényei határozták meg. A brit parkettel hasonló, nagy ívű növekedést produkált napközben a német DAX is: a frankfurti indikátor visszaesését egyértelműen az amerikai piacokon jelen lévő pesszimista hangulat okozta. A tengerentúlon a beesés jelentősnek mutatkozott, ellenben a Citigroup dél-koreai akvizíciója, a Qualcomm javuló adatai és a Wal-Mart növekvő értékesítési kilátásai azt mutatták, hogy az amerikai tőzsdék pozitív irányba nyithatnak. A Wal-Mart egyes értesülések szerint megfontolás tárgyává teszi, hogy felvásárolja-e a Spar áruházláncot.
Budapesten a BUX nyitás után 10 029,48 pontig emelkedett, majd a nemzetközi eseményekkel párhuzamosan visszaesett. A magyar tőzsdei indikátor előbb 9900 pont körül akadt meg, majd 9860 pontig esett. A kereskedés végére a BUX 9858 pontig gyengült; ez 73,59 pontos csökkenésnek felelt meg.
A forgalom 9,198 milliárd forint lett, ebből a legnagyobb részt, 4,6 milliárd forintot a 0,3 százalékkal gyengülő OTP-re kötötték. A Richterrel 3,3 százalékos gyengülés mellett kereskedtek. A vezető részvények közül csak a Mol tudott drágulni: az olajipari cég papírjai fél százalékkal erősödtek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.