Visszaesett a DAX

2004. 02. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezer pontig emelkedett a BUX tegnap, majd visszacsúszott, így a kereskedés végére elolvadt a napközbeni 40 pontnyi nyereség. A zárás pillanatában a hazai tőzsdei indikátor 9964,04 ponton állt, ami 3,54 pontos növekedésnek felel meg. Mint az már megszokott, a BUX tegnap is a nemzetközi eseményeket követte, külföldön viszont nem uralkodott túl nagy optimizmus. Míg Londont mérsékelt emelkedés jellemezte, addig a német piacon teljes pesszimizmus uralkodott. A DAX a magyar tőzsde zárásakor 0,94 százalékos gyengülést mutatott, Frankfurtban főként a technológiai részvényeken volt eladói nyomás, de komolyabb gyengülésen esett át a DaimlerChrysler és a Bayer árfolyama is.
Az európaihoz hasonló gyengülési folyamat sodorta el az amerikai tőkepiacok vezető indexeinek reggeli növekedési próbálkozásait.
Pesten 10,260 milliárd forintos forgalom mellett kereskedtek a hét utolsó napján, a befektetők továbbra is az OTP- és az FHB-részvények iránt érdeklődtek. A két banki papírra összesen 5,3 milliárd forintnyi üzlet született, az OTP árfolyama 53 forinttal, az FHB értéke 10 forinttal drágult. Nagy kereslet és csökkenő trend övezte viszont a Matáv-, a Mol- és a Richter-papírokat.
A Mol kurzusát még mindig a márciusban esedékes kisbefektetői értékesítés 6500 forintos eladási árfolyama nyomta lefelé. A cég esetleges tranzakcióiról és a PKN Orlennel kapcsolatos egyesüléséről a lengyel kincstárügyi miniszter visszafogottan nyilatkozott. Zbigniew Kaniewski közölte, hogy a lengyel kormány a jövő hónapban dönti el, támogatja-e a régóta tervezett egyesülést a Mol Rt.-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.