Üdülési csekk nyugdíjasoknak is

2004. 03. 20. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 30-ig nyújthatják be üdülésicsekk-támogatási kérelmeiket a nyugdíjasok a Nemzeti Üdülési Szolgálatnál – mondta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumának elnöke a társaság tegnapi ülésén.
Karácsony Mihály beszámolt arról, hogy a Teleház Szövetség tízezer fő alatti településeken működő szolgálatai információt nyújtanak a nyugdíjasoknak az üdülési csekkek igénybevételének lehetőségeiről, s e tevékenységben az Idősügyi Tanács tagszervezetei is részt vesznek. A támogatást azok a hazai nyugdíjasok vehetik igénybe, akiknek nyugellátása nem haladja meg a havi 53 ezer forintot, és nincs munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó egyéb jövedelmük. A támogatás harmincezer forint értékű üdülési csekk formájában jut el a kérelmezőkhöz, a megállapított havi nyugellátási összeg alapján differenciált önrész megfizetése mellett. A kérelmeket az MNÜA szociális bizottsága bírálja el május 15-ig.
Az elnök szólt arról, hogy márciustól utazási célokra is felhasználhatók az üdülési csekkek a MÁV, a GYSEV, a Volánbusz és a Balatoni Hajózási Rt. járatain.
Karácsony Mihály bejelentette: a gazdálkodó szervezetek számára is pályázatot hirdetett az MNÜA, amelynek leadási határideje április 30. A támogatásban az 53 ezer forint alatti havi ellátással rendelkező nyugdíjasok, valamint a munkáltató azon teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozói részesülhetnek, akiknek havi átlagos munkabére nem haladja meg a 70 ezer forintot, és 2004-ben semmilyen szervezettől nem kaptak üdülési csekket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.