időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Röviden

MTI
2004.06.29. 23:00

255 ezer aláírás
Tegnap estig a szükséges kétszázezer helyett 255 ezer aláírást gyűjtött össze a Magyarok Világszövetsége ügydöntő népszavazás kiírására a határon túli magyarok számára. További szignókat ma estig vár a világszövetség, az összesített aláírásokat pedig pénteken adják át az Országos Választási Bizottságnak. (Á. Sz.)

Elutasított kérelem
Idézés nélkül elutasította a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság a felperes megyei közigazgatási hivatal azon kérelmét, amelyben az alperes jászladányi önkormányzat helyi iskolával kapcsolatos határozatainak bírósági felülvizsgálatát kérte. A június 23-án született, és kedden az MTI-hez eljuttatott végzés szerint a közigazgatási hivatal keresetlevelét a bíróság azzal az indokkal utasította el, hogy a felek között ebben a tárgyban már jogerős ítélet született. (MTI)

Vizi újra vállalná
Vizi E. Szilveszter mandátuma lejárta után ismét elvállalná a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tisztségét. Az Akadémia elnöke erről tegnap beszélt az MTI-nek Debrecenben. Vizi E. Szilvesztert 2002. május 7-én választotta elnökévé az akadémia. Az akadémikus közölte azt is: még senki nem kereste meg azzal, hogy esetlegesen jelölnék a köztársasági elnöki posztra. (MTI)

A legdrágább hitelt igényli Szeged
Az önkormányzat likviditási gondjain úgy próbált enyhíteni
a szociálliberális többségű Szegedi Közgyűlés, hogy egymilliárd forintnyi rövid lejáratú hitel felvételéről döntött. A város tulajdonában lévő néhány cég számára is jóváhagyták a kölcsön igénylését, ami esetükben összesen 500 millió forintot jelent. Köztudott, hogy valamennyi pénzintézetnél az ilyen hiteleknek a kamata a legmagasabb. Dobó László, a Fidesz – MPSZ frakcióvezetője tegnap bejelentette: ezzel az önkormányzat rövid lejáratú hitelállománya 4,5 milliárd forintra nőtt, ami 2,5 milliárddal haladja meg a 2002 októberében jegyzett összeget. (B. J.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.