Gyengülés a tőzsdéken

Korrekciós hangulat következtében gyengülő árfolyamok mellett kereskedtek tegnap a tőkepiacokon, ezt a trendet követte a magyar tőzsdemutató, a BUX is, mely 156,35 pontot csökkenve zárta a napot. Tokióban reggel a Nikkei 225 index 0,55 százalékot gyengülve zárt. A visszaesést a szerdai napon közzétett Yahoo-eredményekkel magyarázták az elemzők.

2004. 07. 09. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem „muzsikáltak” túl jól az európai indikátorok sem, a DAX és az FTSE délelőtt komoly veszteségeket szenvedett el, mivel a befektetők elkezdték kivonni tőkéjüket a várható amerikai árfolyamgyengülés előtt. A magyar parkett zárásakor a DAX értéke 0,19 százalékot gyengült, míg az FTSE lassan-lassan emelkedőre fogta magát, de a növekedés nem volt túl meggyőző.
A Wall Street a vártaknak megfelelően csökkenéssel nyitott, a Nasdaq-indikátor 0,72 százalékot, a Dow Jones 0,33 százalékot vesztett értékéből rövid egyórás kereskedés alatt. Az amerikai piacon a befektetők nem díjazták, hogy a munkanélküli-segélyért jelentkező amerikaiak száma a múlt héten 39 ezerrel 310 ezerre csökkent, ennél alacsonyabb legutóbb 2000 októberének második hetében volt – közölte csütörtökön az amerikai munkaügyi minisztérium. Pesten a nyitást követve 11 757 pontra ugrott a BUX kurzusa, majd felfutást követve tartós gyengülési hullám indukálódott, ezt a hazai részvények szerdai drágulását követő korrekció, valamint a nyugat-európában dúló bessz okozta. A kereskedés végére a magyar tőzsdei mutató napi mélypontja közelébe csúszott vissza, és 156,35 pontos csökkenéssel zárt. A kiskapitalizációjú papírokat jegyző Bumix indikátor 1,02 pontot „erősödve” zárta a napot. A Budapesti Értéktőzsde igazgatósága tegnap közölte, hogy mától újból lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató (E.ON Édász) Rt., az E.ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató (E.ON Dédász) Rt. és az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató (E.ON Titász) Rt. részvényeivel.

Augusztus közepére, végére várja a Mol az ajánlatokat a gázüzletágban működő leányvállataival kapcsolatban a cégektől, amelyek az adatszobában tanulmányozhatták a vállalatok adatait – mondta az MTI-Ecónak Mosonyi György, a Mol Rt. vezérigazgatója.
Mosonyi szerint az esetleges bevétel elsősorban a Mol kitermelési potenciáljának növelését, valamint az INA-részesedés növelését szolgálhatja, amennyiben a későbbiek során a horvát állam olyan döntést hoz, amely lehetőséget ad a mostani 25 százalékos részesedés növelésére. A vezérigazgató a most lezárult második negyedévvel kapcsolatban nem nyilatkozott, s a Jukosz-üggyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az olajszállítások a szerződések szerint zajlanak, és semmilyen ok nincs a aggodalomra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.