időjárás 33°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Kuncze az MSZP-nek is megköszönte pártja sikerét

Török László
2006.04.10. 22:00

Az MSZP és az SZDSZ vezetői együtt jelentek meg a szocialisták tegnapi kampánygyűlésén, amelyen Gyurcsány Ferenc már a második fordulóra mozgósította a szimpatizánsokat. Kuncze Gábor az SZDSZ-re átszavazó MSZP-seknek is köszönetet mondott.

– Tegnap győztünk, a jövő héten nyerni fogunk – ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc az MSZP Batthyány-örökmécsesnél tartott kampánygyűlésén. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje pár ezer fős hallgatóságát a választások második fordulójában való részvételre és szavazásra buzdította. – Nincs kétségem afelől, hogy mindenki érti, el kell jönni tizenhárom nap múlva azoknak is, akik az első körben nem jöttek el – fejtette ki a kormányfő, aki szabad és boldog Magyarországról szőtt álmának megvalósulásában is bízik.
*
Gyurcsány az SZDSZ-szel való együttműködést a haza és haladás, a demokrácia és a gyarapodás, a remény koalíciójának nevezte, amellyel szemben a „gondolat univerzalizálására” törekvő „eltévelyedett akarat” áll.
Az eseményen megjelent az SZDSZ több meghatározó politikusa, így Demszky Gábor főpolgármester és Horn Gábor, a kancellária államtitkára, illetve Kuncze Gábor pártelnök is, aki felszólalt a szocialista gyűlésen. – Sokan voltunk, és elegen leszünk – biztatta a politikus az embereket, majd megköszönte a szabad demokratákat támogatóknak a voksolást. – Azt hallottam, hogy voltak, akik megosztották szavazataikat, egyéniben az MSZP-re, listán az SZDSZ-re szavaztak, nekik azt javaslom, maradjanak továbbra is a liberálisoknál, jól fogják itt érezni magukat – fejtegette Kuncze Gábor, aki az elmúlt négy év munkáját nagyobb felelősséggel akarja folytatni. A pártelnök büszke arra, hogy a választók is úgy gondolják, a demagógiának és populizmusnak nincs itt az ideje. – A végén húzzuk be az ikszet – zárta felszólalását az SZDSZ elnöke, miközben a tömeg a miniszterelnök blogjából ismert „húzzunk bele” rigmust skandálta.
Hiller István a választás kapcsán a benne felmerült rejtélyekről és talányokról szónokolt. – A Fidesz elnöke állítólag 3,2 millió emberrel beszélt, ehhez képest 2,2 millió szavazott rá, hol az az egymillió ember, elnök úr? – tette fel a kérdést az MSZP elnöke, aki szerint sokan talán éppen azért nem szavaztak a Fideszre, mert meghallgatták Orbán Viktort. A szocialista politikus beszámolt az SZDSZ-szel másfél óra alatt megkötött megállapodásról, majd így szólt: „gyertek el szavazni, mindenki, mindenki, mindenki”.

Vélemény a tetőről. Egy ember sétált az MSZP kampánygyűlésének helyszínén lévő ház tetején, kézmozdulatokat tett a tömegnek, és fényképezte az embereket. Az MTI tudósítása szerint egyszer csak megfordult, és letolta a nadrágját, hátsó felét az MSZP-szimpatizánsok felé mutatva. Miközben az épület mellvédjén gyalogolt, két másik személy (rendőrök) tűnt fel a közelében, végül mindhárman eltűntek az érdeklődő tekintetek elől.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.