időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Pénzügyi válság Budapesten is?

Pál Gábor
2006.08.08. 23:00

Likviditási válságba kerül a fővárosi önkormányzat – állítja Atkári János jogköreitől megfosztott főpolgármester-helyettes, aki szerint a városvezetés nem számol az állami szigorító intézkedések Budapestre gyakorolt hatásával, így a jövőben lenullázódhatnak a városrehabilitációra, egészségügyre, szociálpolitikára fordítandó pénzek. A független fővárosi képviselő kifejtette: a hitelfelvételekkel, a tartalékok felélésével már az idén is rezeg a léc, megáll-e a költségvetés. Úgy látja, hogy a kialakult pénzügyi válság miatt a jövőben tovább értékesíthetik többek között a Fővárosi Gázművek Rt.-t.

Időközben kiderült: Székely Gáboron, a BKV Zrt. felügyelőbizottsága SZDSZ-es elnökén kívül egyelőre senki sem ismerhette meg azt a vizsgálati jelentést, amelyet a Budapesti Műszaki Egyetemen készítettek a Combino villamosok üzembe állításával összefüggő sorozatos felsővezeték-meghibásodások miatt. Az ellenzék a jelentés nyilvánosságra hozatalát követeli.
Bővebben a 2. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.