Röviden

2006. 11. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar Nyrt. az év első kilenc hónapjában 1,778 milliárd forintnyi adózott nyereséget ért el, 75,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál – közölte a társaság a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentésében. (P. B.)

*****
A Mol többségi tulajdonában lévő Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt. az év első kilenc hónapjában 5,509 milliárd forintos nem realizált árfolyamveszteséget számolt el, így (az előző év hasonló időszakához képest) a nettó profitja 72 százalékkal, 1,241 milliárd forintra csökkent – jelentette a társaság a nemzetközi szabványok szerint készült, szombaton közzétett konszolidált gyorsjelentésében. (P. B.)

*****
A német Rewe kereskedelmi csoport veszi meg a csehországi Delvita élelmiszerüzlet-láncot, amelynek tulajdonosa a belga Delhaize cég. A tranzakció értéke százmillió euró – jelentette be Prágában a Delhaize társaság elnöke, Pierr-Olivier Becker. (MTI–Eco)

*****
Az E.ON Földgáz Trade Zrt. jövő év március 1-jén tartja második földgázaukcióját, amelyen 1,175 milliárd köbméternyi földgázt kínál eladásra. Az indulóár a mennyiséggel súlyozott beszerzési átlagköltség 95 százaléka. A szerződésnek megfelelően a szállítások 2007. július 1-jén kezdődnek, s a megvásárolt mennyiséget két év alatt egyenletes ütemben kell leszállítani. (P. B.)

*****
London és Basel után Budapesten nyílik meg a harmadik easyHotel tavasszal, a franchise rendszerben működő szálloda szobáit kizárólag az interneten lehet majd lefoglalni. Stelios Haji-Ioannou, az easyJet, illetve az easyGroup 16 vállalatának alapítója Budapesten jelentette be a szállodalánchoz tartozó új hotel megnyitását. (P. B.)

*****
Kína minden bizonnyal csak fokozatosan fogja végrehajtani ezermilliárd dolláros devizatartalékának minap bejelentett diverzifikálását, mert a tartalék túl gyors átalakításával saját magának okozna súlyos gazdasági érdeksérelmet – áll a Moody’s Investors Service londoni elemzésében. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.