Aggódnak a turisztikai vállalkozások

2007. 02. 20. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a napokban közös közlemény kiadására készül a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége, a Magyar Szállodaszövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége. A közleményben az idegenforgalmi szakma aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a tavaly őszi utcai események következtében kevesebb külföldi utazott be az országba. Magyarországra évente több mint 30 millió külföldi állampolgár érkezik. A KSH szerint tavaly ősszel az előző évhez képest 41 ezerrel esett vissza a vendégéjszakák száma, ami mintegy 727 milliós veszteséget okozott az ágazatnak.
A politikai állásfoglalást nélkülöző közleményben a szövetségek felszólítják az embereket az utcai véleménynyilvánítás biztonságos és békés lebonyolítására. Az ágazati felhíváshoz nem csatlakoztak a vendéglátóipar képviselői. A Fidesz szerint nem az őszi zavargások befolyásolták a turizmus tavalyi eredményét, sokkal inkább a gyenge nemzetközi és hazai országmarketing az ágazat deficitjének valódi oka. Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke lapunknak elmondta: világszerte és a közép-európai régióban is rendkívül sikeres volt 2006 a turizmus szempontjából, de hazánk nem tudta kihasználni ezt a tendenciát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.