időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Drogdílerek büntetőpere

Szenvedi Zoltán
2007.03.20. 00:00

Két hét múlva áll a Csongrád Megyei Bíróság elé az MSZP szegedi önkormányzati képviselőjének, Tóth Józsefnek a két fia, illetve egy harmadik társuk jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés vádjával. A fiatalok Hollandiából marihuánát csempésztek az országba. Tevékenységükre a Nemzeti Nyomozó Iroda figyelt fel.

A Csongrád Megyei Bíróság április negyedikére tűzte ki B. Szabolcs és társai ügyének tárgyalását – értesült lapunk a bíróság szóvivőjétől, Nagymihályné Hamvai Mónikától. A három férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaéléssel vádolja a megyei főügyészség.
Az adatok szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci kirendeltségén három éve jelezték, hogy egy férfi és egy nő Budapestről vásárol szintetikus kábítószereket, amelyeket a borsodi megyeszékhelyen értékesítenek. A két gyanúsítottat 2004. június elején elfogták. A felderítés nyomán érdekes momentumokra bukkantak a nyomozók. Kiderült, hogy nemcsak Budapest és Miskolc vonzáskörzetében mozognak, és nemcsak szintetikus drogokkal üzletelnek. Szegedről például marihuánát szereztek be, és ezt is jó haszonnal értékesítették.
A nyomozók a felderített információk alapján jutottak el a szocialista önkormányzati képviselő, szakszervezeti vezető Tóth József Szegeden élő fiaihoz és társukhoz. Tőlük vették a miskolci drogdílerek a kábítószert. Tóth fiai és társuk pedig Amszterdamból csempészték be az országba a marihuánát.
A képviselő másik, nevelt fia, V. Krisztián és a sofőr, B. Szabolcs rendszeresen utaztak ki Hollandiába a kenderszállítmányért. Elfogásukkor Sopronnál akartak belépni Magyarországra, amikor a határőrök a kocsijuk alvázában megtalálták a nyolc kilogramm drogot. B. Szabolcs őrizetbe vétele után elmondta, hogy társa, V. Krisztián taxival Budapestre utazott. A nyomozók V. Krisztián után mentek, és Tatabányánál elfogták.
Ifjabb Tóth Józsefet Szegeden vették őrizetbe, majd később mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezték. A vallomásokból kiderült, hogy a férfiak 2004 februárjától őrizetbe vételükig tíz-tizenöt drogszállítmányt hoztak Magyarországra. A nagyobb csomagokból ifjabb Tóth József garázsában félkilós adagokat készítettek, s ezeket terjesztették.
Tóth József a városi sportbizottság MSZP-s elnöke. A fiai elfogásakor így nyilatkozott lapunknak: mindkét gyermeke felnőtt korú, életükbe nem szólt bele, ezért az ügyet nem kívánja kommentálni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.