Röviden

2007. 04. 03. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank hitelengedélyezési és kockázatkezelési divízióját vezető Lenk Géza vezérigazgató-helyettes munkaviszonya 2007. április 3-án nyugdíjba vonulásával megszűnt. Lenk Géza 2001–2006 között tagja volt az OTP Bank Nyrt. igazgatóságának. (P. B.)

*****
Tovább erősíti kelet- és közép-európai jelenlétét az Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank AG), miután lezárta az egyik vezető horvát hitelkártya-társaság, a Diners Club Adriatic d. d., Croatia (Diners Club) megvásárlását. Az Erste Bank Hungary tájékoztatása szerint a bécsi Erste a részvények 100 százalékáért 149,6 millió eurót fizetett. Kisbenedek Péter, az Erste Bank Holding leendő pénzügyi igazgatója, az Erste Bank Hungary korábbi elnök-vezérigazgatója lett a horvát kártyatársaság felügyelőbizottságának elnökhelyettese. (P. B.)

*****
Véget ért az európai energiaipar eddigi leghosszabb, sokoldalú politikai nyomással terhelt felvásárlási küzdelme: a vetélytársak – egyik oldalról a német E.ON, másik oldalról az olasz Enel és a spanyol Acciona – megállapodtak, hogy inkább felosztják egymás közt a legnagyobb spanyol energiavállalatot, az Endesát. (MTI–Eco)

*****
A három hónapos diszkontkincstárjegy tegnapi aukciójára meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre 165,57 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, az Államadósság Kezelő Központ – kihasználva a kedvező hozamajánlatokat – 10 milliárddal megemelt mennyiséget értékesített. (MTI–Eco)

*****
A megszorítások hatására a lakossági hitelfelvételi keret nem változott, ám az év elején bizonyítottan visszaesés volt a piacon. A tendencia azóta visszanyerte lendületét, ezzel együtt a bankok részéről fontos, hogy a hitel- és bizonyos piaci kockázatok erősödésével szigorúbb és felelősségteljesebb elbírálás alá vonják a kérelmeket – hangzott el a Citibank tegnapi, hitelkártyapiacot elemző kerekasztal-beszélgetésén. (T. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.