Fordulat a terézvárosi botrányban

Drámai fordulatot hozott a 18 millió forintos terézvárosi vesztegetési botrányban, hogy az önkormányzati vagyonkezelő felügyelőbizottsága hétfői ülésén a cég ügyvédje közölte: jogi határidőn túl, a kerület MSZP-s polgármestere szorgalmazta az érintett belvárosi ingatlan privatizációját.

2008. 03. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verók István szocialista polgármester és SZDSZ-es helyettese, Bajor Zoltán meghallgatását kezdeményezi a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsága, miután a testület hétfői ülésén – a több mint 300 millió forint értékű belvárosi üzlethelyiség eladása ügyében indított eljárás részeként – a cég ügyvédjét faggatták. – A jogász beismerte, hogy a kerületi képviselő-testületi határozattal ellentétben és határidőn túl a polgármester kifejezett kérésére kötöttek adásvételi szerződést a Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti üzlethelyiségre – közölte Wertán Zsolt (KNDP) helyi önkormányzati képviselő. Mint megírtuk, az MSZP felsőbb köreihez is elérhet a büntetőügy, amelyben vesztegetés miatt a rendőrség nyomoz.
Berecz Károly vállalkozó, az érintett ingatlan volt bérlője Bajor Zoltán után terhelő vallomást tett két vezető szocialista politikusra: Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselőre, a szocialisták budapesti ügyvezető alelnökére, illetve párttársára, Kolozs András fővárosi képviselőre, XVI. kerületi MSZP-elnökre, a kormányfő volt tanácsadójára is. Berecz szerint ők ajánlották Juhászt mint közvetítőt, és bemutatta a szocialista kapcsolatot bizonyító dokumentumokat. Molnár Zsolt, aki kedden rágalmazást emlegetett, tegnapi közleményében beismerte: „Az ügyben Kolozs András fővárosi frakcióvezető-helyettes keresett meg mint jogászt egy szerződésmódosítással kapcsolatban. A szerződés tartalmát megismertem, annak tárgyában segíteni nem tudtam.” – Az ügyről mással nem beszéltem, Berecz Károlyt pedig, akinek minden alapot nélkülöző állításai rossz színben tüntetnek fel, nem ismerem – tette hozzá.
Verók István és Kolozs András többszöri megkeresésünkre sem reagált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.