Huszonöt évet kapott a svájci hármas gyilkos

Első fokon huszonöt év börtönbüntetéssel sújtotta a bukaresti törvényszék azt a svájci férfit, aki két és fél évvel ezelőtt a román fővárosban agyonlőtte barátnőjét, valamint annak férjét és anyját. Pierre Francois Sguegliának a nem jogerős ítélet alapján hárommillió eurót kell fizetnie volt szeretője kiskorú lányának.

2008. 03. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Kolozsvár)

Nem jogerős ítélet alapján bűnösnek találták Pierre Francois Sguegliát, aki 2005 decemberében szerelemféltésből három ember életét oltotta ki a román fővárosban. A bukaresti törvényszék elsőfokú ítéletében huszonöt év börtönbüntetést szabott ki a svájci állampolgárságú férfira.
A Romániában példa nélküli bűncselekményt szerelmi háromszög váltotta ki. Az Olaszországban született, de Svájcban élő Sgueglia egy genfi sztriptízbár biztonsági őreként 2004-ben kezdett viszonyt a klub 23 éves, román táncosnőjével. Alina Marilena Pantazi bevallotta neki, hogy férje prostitúcióra kényszeríti, válásuk érdekében ezért Sgueglia többször fizetett Valentin Pantazinak, aki azonban 2005 végén már harmincezer eurót követelt házassága felbontása fejében. A vádlott vallomása szerint a 2005. december 4-én végrehajtott bűncselekmény indítéka az volt, hogy a román nő csak hitegette őt, sőt többször meg is lopta. Emiatt az említett időpontban Svájcból Bukarestbe utazott, ahol előre megfontolt szándékkal agyonlőtte szeretőjét, annak anyját, valamint Valentin Pantazit.
Egyedül a házaspár négyéves lányának kegyelmezett meg, aki tanúja volt a vérengzésnek. Noha Sgueglia a tárgyaláson azt állította: nem emlékszik a történtekre, az orvosok szerint felelőssége teljes tudatában ölt. A svájci férfi cselekedete után elhagyta Romániát, a nevére kibocsátott nemzetközi körözés alapján azonban Belgrádban elfogták. A törvényszék arra is kötelezte az elítéltet, hogy fizessen hárommillió euró kártérítést és havi kilencezer forintnak megfelelő életjáradékot Pantaziék Alexandra lányának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.