Magyar tolvajok romániai letartóztatásban

Kommandósok csaptak le Romániában egy magyar állampolgárokból álló, bankautomaták feltörésére szakosodott bűnbandára. A három férfi és egy nő alkotta csoport az utóbbi időben  többnyire erdélyi településeken garázdálkodott.

2008. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vett a Maros megyei rendőrség négy magyar állampolgárt, akik Romániában, Magyarországon és más környező államokban fosztogattak bankautomatákat. A bűnbandát vasárnap reggel, egy marosvásárhelyi üzlet feltörése közben érték tetten, de az akcióról csak tegnap számoltak be. Ioan Nicolae Cabulea, Maros megye rendőrfőkapitánya közölte: a három férfi és egy nő alkotta csoport után több hete, a titkosszolgálatok bevonásával nyomoztak a román bűnüldöző szervek. Mivel a rendőrség információi szerint a banda tagjai nem riadtak vissza az erőszaktól sem, az 54 éves K. Lajosra, a 34 éves B. Endrére, a 27 éves S. Attilára és a 24 éves S. Máriára 70 kommandós csapott le, miután felfeszítették egy bútorüzlet ajtaját, és a helyiségben található bankautomata feltörésére készültek. A gyanúsítottak két kocsijának átkutatásakor több olyan felszerelést találtak, amelyeket az automaták feltörésére használtak.
Cabulea főfelügyelő elmondta: a magyar hatóságoktól kapott adatok szerint a négytagú csoport Magyarország és más államok területén hasonló bűncselekményeket követett el. K. Lajost, a bűnbanda vezetőjét korábban már többször elítélték lopásért, legutóbb 1998-ban szabadult. A román nyomozók a magyar bűnözőknél felfedezett tervrajzok és feljegyzések alapján feltételezik, hogy a banda kolozsvári, nagyváradi, tordai, csíkszeredai és szovátai pénzintézetek kifosztására készült. Emellett alapos a gyanú, hogy ők fosztottak ki április 22-én egy marosludasi bankautomatát is, ahonnan 14 millió forintnak megfelelő összeggel távoztak. A négy magyar állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.