időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Tibet ügyében egyedül maradt az MSZP

Kottász Zoltán
2008.05.30. 22:00

Tibet kérdésében egyedül maradt az MSZP. A Balog Zoltán (Fidesz), Semjén Zsolt (KDNP), Fodor Gábor (SZDSZ) és Herényi Károly (MDF) által benyújtott javaslat felszólítja Kínát, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközileg elismert emberi jogokat, illetve támogassa a tárgyalások megkezdését Kína és a dalai láma között.
Tegnap, a külügyi bizottsági ülésen Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár elmondta, a javaslat megtárgyalása nem időszerű, hiszen Kínában háromnapos nemzeti gyász van a földrengés miatt. Az államtitkár ugyanakkor hozzátette, nem gondolja, hogy az Országgyűlésnek ne kellene a kérdéssel foglalkoznia. A bizottság szocialista alelnöke, Szabó Vilmos közölte, a szocialista párt nem támogatja a javaslatot, mert az hosszabb távon árthat a magyar–kínai gazdasági kapcsolatoknak. Németh Zsolt, a bizottság fideszes elnöke szerint nem volt még arra példa, hogy a Tibetéhez hasonló emberi jogi ügyben ne egyhangúlag támogatnának egy javaslatot. Elfogadhatatlan, ami Tibetben történt – hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.