Tinédzserek gyilkoltak gyermekeket

Őrizetbe vett tegnap a román rendőrség Arad megyében egy 13 éves fiút, aki a gyanú szerint előző nap több késszúrással megölte három évvel idősebb barátját. Romániában az elmúlt napokban két másik gyilkossági esetet is jegyeztek, amelyek elkövetői 18 éves fiatalok, az áldozatok pedig tíz év alatti kislányok voltak.

2008. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tinédzserek által elkövetett brutális emberölések borzolják a kedélyeket Romániában, ahol az elmúlt napokban két kislányt és egy 16 éves fiút öltek meg horrorfilmbe illő módon fiatalkorúak. Arad megyében a rendőrség tegnap vizsgálati fogságba helyezett egy 13 éves fiút, aki bevallotta: zsarolás miatt végzett három évvel idősebb barátjával. Egy németszentpéteri családi házban hétfőn este szülei vérbe fagyva bukkantak rá 16 éves fiukra, akivel több késszúrással végeztek. Cristian Lazar, az Arad megyei törvényszéki ügyészség munkatársa tegnap közölte: a nyomozók gyanúja az áldozat egyik barátjára terelődött. A kihallgatáson a 13 éves fiú bevallotta: azért ölte meg társát, mert a fiú rendszeresen követelt tőle pénzt és cigarettát.
Egyébként az erdélyi Szeben megyei csendőrségnek hétfőn egynapos kutatás után sikerült megtalálnia annak az ötéves kislánynak a holttestét, akit az ügyészség szerint 18 éves szomszédja erőszakolt és gyilkolt meg Cód településen. A lány tetemére a községtől hét kilométerre egy kőbányában bukkantak rá. A Dumitru család vasárnap délben észlelte a gyermek eltűntét, és rokonok, szomszédok segítségével indult keresésére, majd riasztotta a hatóságokat is. Mivel a lányt szomszédjával látták utoljára, a nyomozók kihallgatták R. Constantint, aki bevallotta, hogy megerőszakolta, majd megölte áldozatát. A 18 éves fiú nagyszüleinek házában megtalálták a kislány nadrágját és vérnyomait. A feltételezett elkövetőt tegnap 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték, és nemi erőszak, valamint emberölés alapos gyanújával eljárást indítottak ellene; tettét 25 éves szabadságvesztéssel vagy életfogytiglani börtönnel is sújthatják. Hasonló büntetésre számíthat az ugyancsak 18 éves Lucian M. is, aki tegnap jelentkezett a kelet-romániai Suceava megyei rendőrségen azután, hogy a hét végén megerőszakolt, majd megfojtott egy 7 éves kislányt Valea Seaca község határában. Az áldozat, Petronela D. holttestét vasárnap hajnalban fedezték fel a moldvai település melletti folyóparton, ahol előző nap családja szarvasmarháit legeltette. Kihallgatáskor a 18 éves gyanúsított erős alkoholos befolyásoltságával indokolta tettét, nevére a törvényszék 29 napos letartóztatási parancsot bocsátott ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.