Megszavaztatná a csepelieket a Fidesz

2008. 06. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három kérdésben kezdeményezett a napokban helyi népszavazást Csepelen a Fidesz, miután az évekkel ezelőtt bezárt Weiss Manfréd Kórház „újraindítása” ügyében, a Csepel SC sporttelepeinek megmentésében, valamint a Kis-Duna-part beépítésének megakadályozásában számtalan előterjesztésüket leszavazta a kerületi képviselő-testület MSZP–SZDSZ-es többsége. A kórház ügyében az ellenzék azt szeretné, hogy a Csepelen élő 150 ezer ember szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg-ellátása biztosítására az önkormányzat kezdeményezze a fővárosnál a jelenleg rehabilitációra használt egészségügyi intézmény fenntartói és vagyonkezelői jogának térítésmentes átadását. A másik két kérdés arra irányul, hogy a képviselők olyan szabályozási terveket, rendeleteket alkossanak, amelyek kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyeznek a Csepel SC ingatlanain, míg a Ráckevei (Soroksári) Duna-parton 80 százalékban megmaradna a zöld terület, ha a wellnessközpont és lakópark helyett közparkot hoznának létre. Németh Szilárd, a városrész fideszes frakcióvezetője elmondta: már több ezer aláírást gyűjtöttek össze, ezeket átadták a jegyzőnek. Borka Szász Tamás, az MSZP helyi frakcióvezetője szerint a Weiss Manfréd Kórházat a bezárás előtt egyre kevesebb csepeli vette igénybe. – A sportélet megmentését mi is szorgalmazzuk, míg a Duna-part rendezése érdekében tárgyalni kell a magántőke bevonásáról, de minderre a népszavazás nem alkalmas – bizonygatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.