időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A hivatal házhoz megy

Szabó Zsolt
2008.09.21. 17:40

Szinte korlátlan szolgáltatási lehetőséggel bővíthető az az új térinformatikai rendszer, amelyet tegnaptól bárki elérhet a XII. kerületi önkormányzat internetes honlapján. A program segítségével a hegyvidéken élők, oda költözők, ott építkezők spórolhatnak meg számos hivatali utat, de a rendszerbe lépők rálelhetnek a kerület valamennyi iskolájára, óvodájára és orvosi rendelőjére is.

Minél kevesebbszer kelljen bemennie a hegyvidékieknek az önkormányzathoz – ez a célja annak a Minerva nevű térinformatikai rendszernek, amelyet tegnapi beüzemelése után mutatott be Pokorni Zoltán fideszes polgármester. Elmondta: „a hivatal házhoz megy” a mottója az új szolgáltatásnak, amellyel a negyedévente megújítandó részletes és pontos kerületi alaptérkép mellett, egy centiméteres legkisebb felbontású légitérképet, úgynevezett ortofotót hívhat elő bárki, ha az önkormányzat honlapján (Hegyvidek.eu) csatlakozik a programhoz.
A felhasználók a városrész minden ingatlanjának főbb adatait elérhetik, akár eladni, venni, építeni, bővíteni, felújítani akarnak. Megtalálhatók az adott terület hatályos szabályozási tervei, építési előírásai, és az önkormányzat jelenleg az adatvédelmi biztossal egyeztet arról, hogy a jogszabályok sérelme nélkül nyilvánosságra hozhatók legyenek a jogerős építési, illetve bontási engedélyek is. – Az emberek magánélete tabu, de az épületek, a műemléki villák homlokzatait be kell mutatni, sőt arra kérjük az itt élőket, hogy családi fotótáruk helyi épületeket, utcaképeket ábrázoló képeit küldjék el, hogy pontosan visszakereshető legyen egy-egy ingatlan sorsa.
Az uniós támogatással, egy csaknem 200 millió forintos program részeként kiépített rendszer a hivatal dolgozóinak munkáját is megkönnyíti. Mindenki gyorsabb ügyintézésre számíthat, hiszen a polgárok egy kattintással megtudhatják az illetékes ügyintéző nevét, elérhetőségét, de rákereshetnek a terület önkormányzati képviselőjének, iskoláinak, óvodáinak, orvosi rendelőinek elérhetőségére is – mondta Pokorni Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.