időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Hibáztak Malina Hedvig ügyében

Neszméri Sándor
2008.09.19. 22:00

Már csak néhány szakértői véleményre várunk, azután végérvényesen lezárjuk a Malina Hedvig-ügyet – jelentette ki tegnap Dobroslav Trnka, Szlovákia főügyésze, de közelebbi terminust nem tudott mondani. Megismételte viszont azt az állítását, amely szerint a 2005. augusztus 25-én Nyitrán megvert diáklány esetének kivizsgálása során „hibázott a rendőrség és a járási ügyészség”. Emlékezetes, hogy a nyitrai nyomozók 2005. szeptember 11-én azzal zárták a diáklány megtámadásának kivizsgálását, hogy „az eset nem történt meg”. Dobroslav Trnka tavaly augusztusban állította fel a főügyészség „speciális nyomozó csoportját”, hogy a sajtó által kiderített „nyomozói hibák” kérdését tisztázza.
Trnka tegnap nem tért ki az ügy legújabb fejleményére, egy videofelvételre, amelyet ismeretlen személy vagy csoport tett fel a YouTube videomegosztó portálra. Ezen Malina Hedviget gyalázó dal található, amelynek szövege szerint a diáklányt „olyan emberek fizették le, akiket agyon kellene ütni”. A videón e szavaknál a szerzők a Magyar Koalíció Pártja (MKP) politikusainak fényképét mutatják. Az MKP szerint a videofelvételt „nem lehet félvállról venni, konkrét politikusok meggyilkolására még sosem szólítottak fel ilyen formában sem Szlovákiában”, ezért a párt büntetőfeljelentést tett az országos rendőr-főkapitányságon.

Kettős keresztek. Újabb monumentális kettős keresztet állított a magyarellenességéről elhíresült Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt vezetője a szepességi Igló fölé emelkedő Rittenberg-magaslaton. Slota a múlt hétfőn a Pozsonyhoz közeli Malackán avatott kettős keresztet, s a magyarok területi igényeinek veszélyével riogatta hallgatóságát, illetve magyar papagájnak nevezte a turulmadarat. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.