időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Letartóztatták a vérfertőző apát

Hírösszefoglaló
2008.09.19. 22:00

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a lengyel férfit, akit múlt héten vettek őrizetbe, mert hat éven át fogságban tartotta és rendszeresen megerőszakolta saját lányát. A 21 éves Alice két gyermeket szült apjától. Az ügy kísértetesen hasonlít az amstetteni rém, Josef Fritzl esetére.

Előzetes letartóztatásban van az a 45 éves lengyel férfi, akit a múlt héten vettek őrizetbe, amiért Grodziskben található házában hat éven át fogságban tartotta, s rendszeresen megerőszakolta saját lányát. Mint arról beszámoltunk, a 21 esztendős Alice két, apjától származó gyereknek adott életet; az egyik 2005-ben, a másik 2007-ben született. A bíróság tegnapi döntése értelmében a 45 éves férfi – akinek a nevét nem közölték a hatóságok – egyelőre három hónapig, a tárgyalások kezdetéig marad rács mögött – írta a CNN. Mint kiderült, a férfit Varsó és a fehéroroszországi határ között, Siedlce város vasúti pályaudvarán fogták el, valószínűleg külföldre akart szökni. Az ügy múlt héten pattant ki, amikor a 21 éves lány – édesanyja kíséretében – jelentkezett a rendőrségen. Többórás vallomásban mondta el, hogy apja először megkötözte, bezárta egy olyan szobába, amelyen nem volt kilincs, és folyamatosan megerőszakolta, bántalmazta. Valósággal rabszolgaként kezelte. A férfi mindkét gyermek születésénél a kórházban volt, ezután arra kényszerítette a lányát, hogy a most 3 éves és 20 hónapos gyerekeket dobja el magától, majd pedig visszazárta a börtönébe – írja a The Sun internetes oldala.
Azt egyelőre nem tudni, miért nem szólt hányattatott sorsáról az egészségügyi intézményben a lány, s hogy miként szökött meg otthonról – közölték a nyomozók. Alice-t pszichiáterek gondjaira bízták a rendőrök.
Az ügy kísértetiesen hasonlít Josef Fritzl idén felderített, botrányos esetére: a 73 éves osztrák férfi 24 éven tartotta fogva egy hangszigetelt pincében lányát, akinek hét gyermeke született apjától.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.