időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Orbán feloszlatná az Országgyűlést

Munkatársainktól
2008.09.19. 22:00

A parlament feloszlatását és az előre hozott választásokat tartja a lehető legjobb megoldásnak Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint nem a pártelvtársakat kellene megkérdezni arról, mi legyen az országgal – utalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentésére, aki az MSZP szeptember végi rendkívüli kongresszusára bízná kormányának túlélését –, hanem az embereket, ha egy ország láthatóan a válság szélén egyensúlyoz hosszabb távon, és a vezetői nem tudják megoldani ezt a válságot.

Eközben kiderült, az MDF is a T. Ház feloszlatására tesz határozati javaslatot, amennyiben az ellenzéki pártok ma kezdődő tanácskozásán – amelyen az alelnökök képviselik a pártjukat – nem tudnak megállapodni az egykulcsos adó bevezetéséről vagy a szociális törvény módosításáról.
Tegnap még a késő esti órákban is tartott az MSZP elnökségének ülése, amelyen komoly vita kerekedett arról: összehívják-e szeptember 27-re a párt rendkívüli kongresszusát annak eldöntésére, milyen úton haladjon tovább az MSZP, ahogy azt Gyurcsány Ferenc hétfőn az MSZP-frakció ülésén javasolta. Többek szerint a kezdeményezés nem szolgál egyebet, mint a kormányfő-pártelnök túlélését.
Részletek a 3. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.