Szászék függetleneket indítanak

2008. 09. 18. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Kolozsvár)

Nem indul önállóan a novemberi romániai parlamenti választásokon a Magyar Polgári Párt (MPP), hanem független jelölteket állít – döntötte el péntek esti ülésén az erdélyi alakulat elnöksége. Szász Jenő pártelnök tegnap lapunknak elmondta, olyan jelölteket indítanak az őszi megmérettetésen, akik felvállalják a polgári párt értékrendjét és programját, emellett keresik a kapcsolatot más szervezetek színeiben induló jelöltekkel is. Az MPP várhatóan Erdély tizenöt választókerületében állít jelölteket.
Szász úgy véli, a függetlenek indításáról szóló döntéssel alakulata nem veszélyezteti az erdélyi magyar közösség parlamenti képviseletét. „Szerintünk ezáltal kiegészül, jobbá és hatékonyabbá válik a magyarság képviselete, és parlamenti szinten is képviseletet nyer az MPP által megjelenített értékrend és magyar közösségi jövőkép. Mi az RMDSZ-szel folytatott, végül meghiúsult koalíciós tárgyalások során sem a pozícióhajhászást, hanem a közösségépítést tekintettük legfontosabb célunknak” – nyilatkozta Szász.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.