Jönnek a kolozsvári mézeshetek

A Chelsea elleni szerdai bravúros Bajnokok Ligája-beli helytállást követően a kolozsvári ünnepi hangulat a helyi CFR két argentin labdarúgója, Dubarbier és Sanchez Prette tegnapi esküvőjén folytatódott. Többen már a továbbjutást sem tartják lehetetlennek, mint ahogy a másik menetelő BL-újonc, a ciprusi Anorthoszisz esetében sem.

2008. 10. 13. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőibe jutás lebeg a kolozsvári CFR vezetőinek szeme előtt, miután a romániai bajnokcsapat szerda este győzelemmel felérő 0-0-s döntetlent ért el a Chelsea ellen. A Gépész utcai stadionban rekordnak számító húszezer fős közönség előtt játszott mérkőzést követően Pászkány Árpád tulajdonos azzal búcsúzott el Ballacktól, a londoniak középpályásától: örülhetnek, hogy veretlenül hagyhatják el Kolozsvárt, és reméli, a csoportból a Chelsea és a CFR jut tovább. „Egyenrangú ellenfélként küzdöttünk, és a Romával harcolunk a második helyért.” – nyilatkozta az üzletember.
Ám Maurizio Trombetta vezetőedző szerint továbbra is a harmadik hely megszerzése a reális cél. „Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, hiszen úgy sikerült elérnünk a döntetlent, hogy a londoniak maximális erőbedobással futballoztak. Ez is bizonyítja, hogy a CFR-vel számolni kell az európai futballvilágban” – értékelt az olasz tréner. Mindezzel egyetértett kollégája, Felipe Scolari is, aki elégedettnek tűnt az egy pont megszerzésével. A kincses városi gárda háza táján egyébként kettős az öröm, mivel tegnap a CFR játékosai közül egyszerre ketten – az argentin Dubarbier és Sanchez Prette – mondták ki barátnőjükkel a boldogító igent polgári esküvőn. S bár nászútra a román bajnokságban és a BL-ben rájuk váró nehéz meccsekre tekintettel egyelőre nem gondolhatnak, mézesheteiket bizonyára még inkább megédesíti a nemzetközi porondon aratott sikersorozat.

TEher alatt nő a pálma. A Liverpool sima PSV-verésének egy magyar szenvedő alanya volt, Dzsudzsák Balázs. A 75. percben, 0-2-nél állt be, s pár pillanattal később Gerrard bevágta a harmadikat, amely egyben a 100. gólja volt Pool-mezben. Honfitársunk nem kedvetlenedett el, s két perc múlva jobb oldali előreívelésével kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kovermanst. Szintén magyar vonatkozású liverpooli hír, hogy a helyi tartalékcsapat és az első keret között ingázó Németh Krisztiánnak a hét végén megműtik a bokáját.
Ami a többi BL-derbit illeti, a kolozsváriak, ugye, kevéssel elmaradtak a még nagyobb meglepetéstől, a Chelsea-t a pontvesztésen kívül Drogba kiújult térdsérülése is bosszanthatja. Doneckben a Sahtar hiába vezetett a 88. percig, a csereként beállt Messi két hajrábeli góljával megmentette a Barcelona becsületét (1-2). Az Inter otthon nem bírt a Bremennel (1-1), de azért a németek nem számítanak kis csapatnak. Annál inkább az első ciprusi csapatként főtáblára jutott Anorthoszisz Famaguszta, amely jelenleg (az Interrel közösen) veretlenül vezeti a B csoportot! A szigetországiak – akik a Rapidon és az Olympiakoszon át jutottak a 32 közé – első BL-meccsükön 0-0-t értek el Brémában, szerdán este pedig otthon (pontosabban félig, mert csak Nicosiában van megfelelő stadion) 3-1-re legyőzték a Panathinaikoszt. A görögök spanyol védője, Sarriegi öngólja révén hamar vezetést szereztek, majd a montenegrói Dobraszinovics is betalált, Szalpingidisz szépítése után pedig a meccs vége felé az iraki cserecsatár, Taher döntött végleg a három pont sorsáról. A kispadról Nagy Zoltán figyelhette kapuskollégája, Beqaj védéseit, aki jövő szombaton Albánia hálója előtt áll majd a Puskás-stadionbeli vb-selejtezőn.

Az UEFA-kupa 1. fordulójában, visszavágók: Wisla Kraków–Tottenham 1-1, továbbjutott: Tottenham, 3-2-es összesítéssel; Rapid Bucuresti–Wolfsburg 1-1, tj.: Wolfsburg, 2-1-gyel; Szpartak Moszkva–Banik Ostrava 1-1, tj.: Szpartak 2-1-gyel; FBK Kaunas– Sampdoria 1-2, tj.: Sampdoria, 7-1-gyel; Unirea Urziceni–Hamburg
0-2, tj.: Hamburg, 2-0-val; Stuttgart–Cserno More 2-2, tj.: Stuttgart, 4-3-mal; Schalke– APOEL Nicosia 1-1, tj.: Schalke,
5-2-vel; Levszki Szófia–Zilina 0-1, tj.: Zilina, 2-1-gyel; Honka Espoo– Santander 0-1, Santander, 2-0-val; Kalmar–Feyenoord 1-2, tj.: Feyenoord, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal; Lech Poznan– Austria Wien 4-2 – hosszabbítás után, tj.: Poznan, 5-4-gyel (a továbbjutást jelentő gólt a lengyelek a 120. percben lőtték Sáfár Szabolcs együttesének kapujába); Rosenborg–Bröndby 3-2, tj.: Rosenborg, 5-3-mal; Partizan Beograd–Politehnica Timisoara 1-0, tj.: Partizan, 3-1-gyel; Metaliszt Harkov–Besiktas 4-1, tj.: Metaliszt, 4-2-vel; St. Etienne–Hapoel Tel-Aviv 2-1, tj.: St. Etienne, 4-2-vel; Galatasaray– Bellinzona 2-1, tj.: Galatasaray, 6-4-gyel; Vaslui–Slavia Praha 1-1, tj.: Slavia, 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal; Dinamo Bucuresti–NEC Nijmegen 0-0, tj.: a NEC, Babos Gábor csapata 1-0-val.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.