időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Röviden

MN
2008.10.26. 23:00

Hazugságra kérték Malina Hedviget
Pozsony. Alkut ajánlott Malina Hedvignek Szlovákia legfőbb ügyészsége: készek lennének beszüntetni az ellene folyó el-járást, ha Hedvig valamilyen mértékben beismerné, hogy hazudott – közölte a 2006-ban Nyitrán megvert szlovákiai magyar asszony ügyvédje tegnap. Malina Hedviget azzal gyanúsítják, hogy a támadás meg sem történt, az egészet ő találta ki. (MTI)

Nem privatizálják a német vasutat
Berlin. Egyelőre lekerült a napirendről a német államvasutak, a Deutsche Bahn tőzsdei bevezetése, tekintettel a pénzügyi válságra. Peer Steinbrück német pénzügyminiszter szerint a tőkepiaci fejlemények miatt a bevezetés rövid távon nincs napirenden. „Nem fogunk alkalmatlan időben állami vagyont a piacra dobni” – tette hozzá. (MTI)

Megsebesítették II. János Pált
Vatikán. Sikerült megsebesítenie a 30 évvel ezelőtt pápának megválasztott II. János Pált egy fanatikus spanyol papnak 1982-ben – derül ki egy dokumentumfilmből. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a pápát megtámadták a portugáliai Fatimában, azt azonban nem, hogy meg is sérült. (MN)

Afgán rendőr ölt NATO-katonát
Kabul. Egy afgán rendőr kézigránátot hajított és tüzet nyitott egy amerikai járőrre Afganisztán keleti részén tegnap. Ez a második ilyen incidens pár héten belül, ezért a szövetségesek attól tartanak, a tálib ellenség beszivárgott a rendőrség kötelékeibe. Eközben tizennyolc civilt öltek meg légicsapásban a nemzetközi erők. (MTI)

Olasz különosztály a bevándorlóknak
Róma. Elfogadta az olasz alsóház azt a törvényjavaslatot, amely speciális osztályokat hoz létre a bevándorló gyerekek számára. A felsőháznak is áldását kell adni az Északi Liga párt által benyújtott törvényjavaslatra, hogy törvényerőre emelkedjen. A tervezet lényege, hogy a külföldi gyerekeknek ki kell tölteniük egy speciális tesztet, mielőtt iskolába mennek, és ha megbuknak, „hídosztályba” kerülnek, ahol olasz nyelvet, jogot és kultúrát tanulnak addig, amíg át nem mennek a vizsgán. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.