időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Röviden

MTI
2008.10.12. 19:25

Teátrumi kifogás
Nem sikerült megegyeznie a kulturális szaktárcának és a Magyar Teátrumi Társaságnak az előadó-művészeti törvénytervezet vitás kérdéseiről. A szakmai szervezet az Előadó-művészeti Tanács működése és a finanszírozás módja miatt fogalmazott meg kifogásokat. (P. T. Gy.)

Emma néni mesél
A Stúdió K színpadán (Budapest IX., Ráday u. 32.) október 4-én délután fél öttől Pápai Istvánné Páhi Emma néni karcsai mesemondó, a népművészet mestere mondja el saját meséit s a tradicionális karcsai nagy tündérmeséket. (V. K.)

Entitás előadás
Wayne McGregor a londoni Royal Ballet első állandó koreográfusának saját társulata, a Random Dance Entitás című előadását a Trafó – Kortárs Művészetek Házában (Budapest IX., Liliom u. 41.) október 3-án és 4-én este 8 órától mutatják be. (T. G.)

Tíz pont a Hárynak
A legjobb minősítést adta a Classics Today, a világ egyik legtekintélyesebb világhálós hanglemezportálja az MR Szimfonikusok és Fischer Ádám közreműködésével készült Háry János CD-nek. A cikk szerzője mind a hangzásra, mind pedig az előadásmódra a maximális tíz pontot adta a Magyar Rádió és a Budapest Music Center (BMC) közös kiadásában 2007. novemberben megjelent lemeznek. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.