Utcán a késelő haramia

Ruhát és cipőt sem képes vásárolni 12 éves fiának a gyergyószentmiklósi Gábor család, ezért be sem adták iskolába a Magyarországon a budapesti Blaha Lujza tér rémeként ismertté vált Istvánt.

2008. 10. 12. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcgyerekes, hulladékgyűjtésből és koldulásból élő férfi ezzel magyarázza, hogy az idén januárban hazatoloncolt fia hosszabb ideje Besztercén élő idősebbik lányánál tartózkodik. Ugyanott, ahonnan tavaly márciusban Budapestre utazott, majd a Blaha Lujza téren és környékén elkövetett bűncselekmények révén került a figyelem középpontjába. Emlékezetes, a székelyföldi kiskorú ismerőseivel együtt hajléktalanokat, időseket és gyerekeket terrorizált. Akkor figyelt fel rá a rendőrség, amikor tavaly decemberben MP3-lejátszójáért combon szúrt egy 15 éves fiatalt.
A Hargita megyei törvényszék döntése értelmében Gábor István februárban került vissza a családjához egy csíkszeredai nevelőintézetből. A hivatalos indokolás szerint azért, mert „olyan gyerekről van szó, akit nem lehet intézményi keretek között nevelni, nem bírja a bezártságot, az őrizetet”.
Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.