Két év rabság a kovászi ház pincéjében

Két évig tartotta fogva házuk pincéjében egy házaspár a nő édesanyját a romániai Arad megyében. Az amstetteni rém történetéhez hasonló esetre a rendszeresen bántalmazott asszony halála nyomán derült fény.

2008. 11. 22. 20:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amstetteni rémként elhíresült, lányát és közös gyermekeiket több mint két évtizeden át fogva tartó osztrák Josef Fritzl bűncselekményéhez hasonló esetet hozott nyilvánosságra tegnap a román rendőrség. Hírügynökségi beszámolók szerint a román–magyar határ mentén fekvő Arad megyében előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy felesége közreműködésével hosszú ideje rabságban tartotta idős anyósát. Camelia Tuduce, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap elmondta, a hatóságokat hétfőn Kovászi község orvosa értesítette arról, hogy egy helybéli valószínűleg bűncselekmény következtében halt meg.
A szakembert egy helyi házaspár, Estera T. és Emanuel T. tájékoztatta a nő 63 éves édesanyjának elhunytáról, és kérték a halotti látlelet kiállítását. A holttest megtekintésekor azonban a háziorvos ütésnyomokat fedezett fel az áldozat, Maria N. arcán, és a rendőrséghez fordult. A törvényszéki orvosi vizsgálat kiderítette, hogy az asszony testét elborították az ököllel és kemény tárgyakkal okozott ütések, halálát pedig nyakcsigolyatörés okozta. A rendőrség azt feltételezi, hogy a 40 éves Emanuel T. két éve – felesége tudtával – tartotta fogva anyósát családi házuk pincéjében, ahol az asszonynak alig adtak enni és inni, a fűtetlen helyiségben pedig állandó sötétség uralkodott. Az aradi bíróság tegnap vizsgálati fogságba helyezte a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított kovászi férfit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.