Negyedmillió Gyenesei drámaírójának

Havonta negyedmillió forintot kap az Önkormányzati Minisztériumtól az a Siposhegyi Péter, akinek drámáit maga a tárcavezető „ajánlotta” bemutatásra több, színházzal rendelkező település vezetőjének – tudta meg lapunk.

Munkatársunktól
2008. 11. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyenesei István által vezetett minisztérium tegnap azt közölte, hogy Siposhegyi „megelégedésre végzi” munkáját, a javadalmazásban pedig teljesítményigazolás alapján részesül.
Hogy pontosan mivel van megelégedve Gyenesei, azt nem tudni, a drámaíró által végzett tevékenység részleteiről ugyanis nem szól a minisztériumi válasz. Mindössze annyit sikerült megtudnunk, hogy Siposhegyi havi 250 ezer forintot érő feladata, hogy szakértőként részt vegyen „a tárca vezetője sajtó-, médiaszerepléseinek előkészítésében” (sic!). A nyilatkozat szerint Siposhegyi Péter az idén július 1-je óta áll szerződéses viszonyban a kormányszervvel, megbízása pedig december 31-ig tart. Gyenesei István Somogy megyei közgyűlési elnökként protokolltanácsadóként foglalkoztatta az irodalmárt.
Az elmúlt napokban a Fidesz élesen bírálta Gyeneseit, Gusztos Péter (SZDSZ) pedig lemondásra szólította fel a tárcavezetőt, aki nem látott okot arra, hogy távozzon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.