UEFA-kupa-döntő után futball Eb is?

2008. 11. 28. 20:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Kolozsvár)

Románia Bulgáriával közösen rendezne labdarúgó Eb-t 2020-ban, Bukarest pedig négy év múlva UEFA-kupa-döntőnek adna otthont. Keleti szomszédunk várhatóan 2010-re építi fel első ötcsillagos minősítésű stadionját.
Mircea Sandu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke a napokban elismerte: amikor öt évvel ezelőtt felvetette a 2012-es közös román–magyar rendezésű Európa-bajnokság ötletét, ő sem nagyon hitt ennek életképességében, ám javaslatával a sportra próbálta ráirányítani a politikusok figyelmét. Mint ismeretes, a két ország szakszövetsége közötti tárgyalások végül megfeneklettek, hazánk pedig Horvátországgal pályázta meg a kontinensviadalt, viszont alulmaradt az ukrán–lengyel kettőssel szemben. Az FRF vezetője közölte: noha egy Eb-rendezés feltételeinek teljesítésétől Románia ma is távol áll, egyetértéssel fogadta a bulgáriai társszervezet javaslatát, hogy közösen kandidáljanak a 2020-as Eb-ért. „Hosszú ideje álmodozom hasonló projektekről, és remélem, ezek előbb-utóbb valóra válnak. Ám ehhez legalább nyolc romániai városban kell megfelelő sportarénát építeni, nem beszélve az edzőpályákról, szállodákról, autópályákról, amelyek megvalósítása állami segítség nélkül lehetetlen” – magyarázta Sandu.
Románia az első lépést már megtette egy nagy jelentőségű sportesemény megrendezése felé: 2010 végére Bukarestben elkészül az 55 ezres fedett nemzeti stadion, amelynek munkálatait a napokban Michel Platini is megtekintette. Az európai szövetség elnöke támogatásáról biztosította a román illetékesek elképzelését, hogy az új sportarénában rendezzék meg a 2012-es UEFA-kupa döntőjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.